Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mecholl
    L&K
    • 2008
    • 1006

misiek^wro, dam znać za jakiś czas co wybrałem ale chyba jednak będzie to I4
    Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• theOne
      Ambiente
      • 2010
      • 177

Teraz raczej brałbym SGSII lub HTCSensation, I4 dobry telefon, ale jednak dwa wymienione są lepsze, do tego strasznie denerwuje mnie mały wyświetlacz 3,5". Na tą chwilę brałbym coś z 2 rdzeniami.
      Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• Lelon
        Ambiente
        • 2008
        • 130

Jak ktoś nie jest heavy userem i nie lubi za dużych telefonów (4,3" to już sporo) to polecam HTC Incredible S. Używam od jakiegoś czasu i jestem zadowolony. Zdaje sobie sprawę, że SGS II czy Sensation są bardziej wydajne, ale ja i tak nie wykorzystuję nawet 50% potencjału Incredible S (nie gram na telefonie). A tak to telefon jest w miarę poręczny, solidny, dobrze leży w dłoni, bateria o wieeele lepsza niż w Desire i Desire HD i wyświetlacz SLCD zdecydowanie lepszy od zwykłego LCD - co prawda do SAMOLEDÓW mu brakuje ale naprawdę nie jest źle. 4" to optymalny rozmiar jak dla mnie.

Komentarz

• mecholl
          L&K
          • 2008
          • 1006

Jako, że marudziłem trochę w tym temacie to dodam chyba na zakończenie, że stałem się posiadaczem SGS II. Jak na razie jest bardzo zadowolony z telefonu. Dzięki wszystkim za pomoc w dokonaniu wyboru

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

mecholl, daj znac jak wrazenia, sam mysle na HTC Sensation tudziez tym Szmatsungu wlasnie.
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ja nie zaszalalem i kupilem HTC Wildfire S - male lekkie i ma wszystko co potrzeba a nawet za duzo jak na ta cene Android 2.3.3 daje rade
              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• marektbg
                Elegance
                • 2010
                • 861

Zamieszczone przez misiek^wro
                Ja odradzam WAVE II
                Miałem jakiś czas temu Wave I - i bardzo żałuję, że potem zamiast kupić II wpakowałem się w Androida. Jak ktoś nie lubi non stop modyfikować systemu to Bada jest extra - po za tym Bada jest zdecydowanie szybsza niż Android (w tej chwili mam SGSI). W Wave II bateria spokojnie wytrzymuje 4 dni - w SI wytrzymuje mi maks 2 doby.
                W tej chwili w samsungapps.com jest już całkiem sporo aplikacji - dla zwykłego śmiertelnika w sam raz - wiadomo, że dużo dużo mniej niż w Android Market - ale dla mnie to jedno wielkie śmietnisko.
                Druga sprawa, że na telefonie z Amdkiem brak stałego neta to porażka - Bada netu na stałe nie potrzebuje.
                Wave II jest chyba jednym z najlepiej wykonanych telefonów - bebechy ma takie same jak w SI, tylko nie ma Amoleda, ale ekran Wave II dla 99% użytkowników to i tak bajka

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8030
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marektbg, nagrałem w wakacje parę filmów Wave II w rozdzielczości HD (w zasadzie HD Ready bo to 720i, 1280x720) i potem puściłem to przez MP w TV 46". Powiem tylko tyle........ obraz bajka.

No i druga sprawa, szybkie Wifi i trzymanie 8-9dni bez wyłączania. Nokia E51 trzymała mi 10-11dni.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Zamieszczone przez AdamB
                    obraz bajka.
                    Wierze, ten telefon jest extra.
                    Chyba muszę go sobie kupić - jakby ktoś miał nówkę bez simlocka to proszę pisać :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez AdamB
                    No i druga sprawa, szybkie Wifi i trzymanie 8-9dni bez wyłączania. Nokia E51 trzymała mi 10-11dni.
                    Super wynik, a E51 to w końcu tylko 2 calowy ekranik - w porównaniu do 3,7 cala w Wave - szacuneczek

Komentarz

• mecholl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1006

Zamieszczone przez misiek^wro
                      mecholl, daj znac jak wrazenia, sam mysle na HTC Sensation tudziez tym Szmatsungu wlasnie.
                      Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jeszcze dużo nauki przede mną ale to dobrze. Ostatnio spędziłem kilka dni u znajomego który miał w planie kupić telefon HTC. Wczoraj zadzwonił, że zakupił SGSII i też na razie jest zadowolony

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Zamieszczone przez marektbg
                        W Wave II bateria spokojnie wytrzymuje 4 dni - w SI wytrzymuje mi maks 2 doby.
                        Nie wiem czy mowimy o tych samych telefonach Moj Wave wp... baterie w 1, max 1.5 dnia.

Byc moze dlatego, ze dziennie mam kolo 30-40 telefonow jedynie w sprawie czesci, a sam telefon ma wlaczony BT przez 7-8h dziennie. Zaden kombajn tego typu z touchscreenem nie wtytrzyma Ci 4 dni - no chyba ze lezy na polce i wysle 10 sms'ow dziennie, a wieczorem odpalisz na 15 minut onet.pl po wifi :twisted:

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

misiek^wro Galaxy S przy takim używaniu jak piszesz trzyma mi góra 12 godzin, tak pd 7 do 19... :szeroki_usmiech

Komentarz

• mecholl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1006

Zamieszczone przez marektbg
                            misiek^wro Galaxy S przy takim używaniu jak piszesz trzyma mi góra 12 godzin, tak pd 7 do 19... :szeroki_usmiech
                            i cóż więcej trzeba. Wychodzisz z domu odłączasz fona od prądu a jak wracasz to od razu podłącza do prądu :twisted: I życie jest piękne

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

mecholl, no ja mam juz ladowarke samochodowa, bo czasem jest rozowo, jak wisze przez 2-3 godziny bez przerwy na tel przy samochodowym BT :twisted:

Komentarz

• mecholl
                                L&K
                                • 2008
                                • 1006

misiek^wro, przy tego typu telefonach ładowarka samochodowa lub zapasowa bateria to chyba priorytet < choć się zgapiłem i jak brałem telefon to zapomniałem dokupić ładowarkę samochodową > ale nie ma co narzekać i trzeba się cieszyć nową zabawka

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                  Nokia E51
                                  chyba E52 :szeroki_usmiech

ja na mojej N8 wyrabiam 2 dni bez ładowania(telefony, poczta, internet, zdjecia, no i bth bo zetaw w aucie ale ze zdalnym trybem SIM)
                                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

mecholl, no bardzo obowiazkowa.

Ja narazie swoj tel trzymam i czekam na jakies ruchy promocyjne na rynku :twisted:

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8030
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                      chyba E52 :szeroki_usmiech
                                      Nie nie E51, do E52 nie doszedłem, kupiłem Samsunga. Na tą chwilę dziękuję Nokii, myślę że na dłużej. Za dużo kosztuje, w stosunku do tego co sobą reprezentuje.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez AdamB
                                        Na tą chwilę dziękuję Nokii
                                        a ja pomimo trenowania htc, samsunga, LG i iPhone'a wolę Nokię
                                        N8 jest niezłym rozwiązaniem, symbian poprawiony i telefonik naprawdę nieźle śmiga a żywotność baterii rzędu 2 dób przy normalnym uzytkowaniu jest naprawdę niezłym wynikiem

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• likoss
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 753
                                          • Superb II combi (3T5)

a ja chcialem kupic w abonamecie w BASE Nokie C7 ale mi nie dali wiec sie w...i kupilem bez abonamentu samsunga f480i wlasciwie to nie jest "prawdziwy"smartfon ale...moze byc...pracowalem w Polsce w Plusie i uwazalem ze Noia jest naj naj...i tak bylo lecz przed dwoma laty nokia przespala like w rynku i staracili na rzec samsunga i innych wynalakow ....wiec teraz wszyscy uwazaja ze w zasadzie oferta sie wyrownala a moze nawet jedna samsung jest "fajniejszy" dla użytkownika no ale jak ze wsystkim kwestia gustu
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                          http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• rkb
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2152
                                            • Rapid Spaceback (NH1)
                                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Nokia przedewszystkim zrobila sie bardzo awaryjna, ma problemy z softem itp. Ogolnie firma powoli zaczyna sie sypac bo konkurencja nie spi. Mialem Nokie przed HTC i to byla moja ostatnia nokia
                                            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8030
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piotrek_gdy, ja na razie podziękowałem Noki ze względu na ceny telefonów, bo jako użytkownik, można powiedzieć wierny (bo miałem 6610i,6230i, E51 wszystkie chodzą do dziś w domu bezawaryjnie) chciałem spróbować czegoś innego. A optimum dla mnie i mojego sposobu użytkowania jest Wave II. W tym poziomie wyposażenia telefonu Nokia ma ceny wysokie.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen

Zamieszczone przez AdamB
                                                W tym poziomie wyposażenia telefonu Nokia ma ceny wysokie
                                                to akurat prawda
                                                chociaż wydatek rzedu 1200pln na dobrego smartfona to chyba nie wygórowana cena
                                                też bym wolał żeby było nizej
                                                ale jeszcze pamietam ile zapłaciłem w Nokia Polska za 8800 jak się pokazały :roll:

Komentarz

• AdamB
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 8030
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

chociaż wydatek rzedu 1200pln na dobrego smartfona to chyba nie wygórowana cena
                                                  Zależy, telefon użytkuje prywatnie, i założoną dla mnie granicą wydawanie na taką zabawkę pieniędzy jest 800-900zł. Droższe telefony nie są mi potrzebne.

Komentarz

• marektbg
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 861

Zamieszczone przez rkb
                                                    Nokia przedewszystkim zrobila sie bardzo awaryjna, ma problemy z softem itp. Ogolnie firma powoli zaczyna sie sypac bo konkurencja nie spi. Mialem Nokie przed HTC i to byla moja ostatnia nokia
                                                    Wartość Nokii na światowych giełdach spadła w ostatnich dwóch latach o 100% - jak tak dalej pójdzie marka zmieni właściciela - niestety nie nadążyli za technologią a szkoda, bo należałem jeszcze 2-3 lata temu do grona zapalonych użytkowników Nokii.

Komentarz

Pracuję...